MAGAZÍN / Gastronomie

Popis:
19.6.2017

Kuře pečené po Italsku

Italská kuchyně je považována za jednu z nejlepších na světě. Dnes si připravíme kuře s italskými bylinkami a mletým zázvorem.

Suroviny

Kuře 1 ks
Italské bylinky 1 lžíce
Mletý zázvor 1/2 lžičky
Máslo 2 lžíce
Cibule 1 velká
Sůl dle chuti

Italské bylinky jsou vhodné k přípravě těstovin, omáček, bílého masa, salátů a tepelně zpracované zeleniny. Skládájí se z cibule, bazalky, sladké papriky, tymiánu, majoránky, česneku, petrželové naťi, oregána, saturejky a estragonu.

Postup přípravy

Kuře omyjeme, na povrchu i uvnitř okořeníme Italskými bylinkami spolu s mletým zázvorem a necháme hodinu v chladu odležet.

Na másle zpěníme oloupanou, drobně nakrájenou cibuli, vložíme kuře a dáme jej péct.

Když se kuře zatáhne osolíme jej, vložíme zpět do trouby a obvyklým způsobem upečeme dozlatova.

Podáváme s vařenými brambory a se zeleninovým salátem.

Přejeme dobrou chuť!

Autor / zdroj: PR

DALŠÍ ČLÁNKY

Post

Unikátní noční prohlídky: Defenestrace aneb příběh Viléma Slavaty

Dvacátého třetího května roku 1618 byl hrabě Vilém Slavata spolu s Jaroslavem Bořitou Martinicem a písařem Fabriciem vyhozen z oken Pražského hradu. Z

Post

Gymnázium v Třeboni staví i slaví

Budova třeboňského gymnázia startuje ve svém jubilejním roce realizaci nejvýznamnější investiční akce v jeho historii. Ředitelka školy Anna Kohoutová

Post

Pozvánka na výstavu obrazů Ivy Hüttnerové

Od 11. března bude v Domě Štěpánka Netolického v Třeboni k vidění výstava obrazů herečky a malířky Ivy Hüttnerové. Vernisáž výstavy proběhne o den dř

Reklama

Reklama

PARTNEŘI

www.beautyexpo.cz www.ippolna.cz www.casopis-dracek.cz energy.akcenta.eu

REKLAMA